Værdiafprøvning af sorter til brug i økologisk produktion af spisekartofler

Værdiafprøvning af sorter til brug i økologisk produktion af spisekartofler - SEGES Projektsitet

Formålet er at øge udbyttet og kvaliteten af økologisk producerede spisekartofler ved at kunne vælge de mest dyrkningsegnede sorter på baggrund af en dansk værdiafprøvning.

Resume
Projektet er en forlængelse af et projekt, der er kørt 2012 og 2013, hvor der blev anlagt en kontrolmark med op til 34 forskellige sorter. Kontrolmarken viste, at der er meget stor forskel på forskellige sorters og partiers egnethed til brug i den økologiske kartoffelproduktion. I kontrolmarken er det ikke muligt på baggrund af to gentagelser at vise de enkeltes sorters potentiale. Der er derfor behov for et reelt sortsforsøg (værdiafprøvning), hvor læggematerialet er opformeret på samme lokalitet året forinden, og hvor der kan foretages en uafhængig vurdering af forskellige sorters egnethed til brug i økologisk produktion af spisekartofler.

I 2014 er der opformeret 12 sorter på samme lokalitet (Jyndevad Forsøgsstation), som skal lagres under samme lagerforhold og afprøves i markforsøg (værdiafprøvning) i 2015. Der vil over en treårig periode ske en løbende opformering af læggemateriale samt afprøvning af forskellige sorter.


© 2021 - SEGES Projektsitet